Niin sitä tuli taas perjantai lusittua töissä - osanottoni niille, joilla sama tehtävä on  vuorossa tänään tuoreiden ylioppilaiden (tai "ylioppilaiden") kaitsijana. Onnea vaan minunkin puolestani kaikille valmistuneille, muistakaa käyttäytyä loppuillastakin ihmisiksi!


Tällä kertaa päätin paneutua useimmin kuultuihin iskurepliikkeihin. Ravintolahan on tunnetusti paras paikka löytää seuraa niin yhdeksi illaksi kuin vähän pidemmäksikin aikaa, ja mikähän sitä parempi tapa aloittaa keskustelu tuntemattoman kanssa kuin jokin kuolematon iskurepliikki, joka saa vastapuolen kihertämään naurusta tai ihastuksesta. Valitettavasti ainakaan minua ei monikaan usein käytetty keskustelun avaus edes hymyilytä - etenkään, jos kuulen niitä saman illan aikana useita, sanojan promillemäärä hipoo jo älykkyysosamäärää ja satun olemaan vielä töissä. Hyvä yritys kuitenkin, kiitos vain huomiosta. Henkilökohtaisesti en vain nauti limaisen humalaisen kuolauksen kohteena olemisesta, jos haluan keskittyä työntekoon - tai välttämättä muutenkaan. Ihan muuten vaan juttelemaan suostun kyllä erittäin mielelläni ja räpätänkin usein asiakkaiden kanssa pitkiäkin toveja, jos vain suinkaan ehdin.


Luettelen tässä nyt sarjassamme parhaita (ja kuluneimpia) iskurepliikkejä kuultuna mistäs muualtakaan kuin tiskin takaa. Ottakaa opiksenne ja vaikkapa jonakin kauniina kesäpäivän iltana kokeilkaa itsekin - tai sitten älkää.


1. "Käytsä usein täällä?"

- No mitäpä luulet, olen täällä töissä.


2. "Kossuvissy ja sun numero, kiitos."

- 5 euroa ja numeroni ei valitettavasti ole myynnissä.


3. "Onks sulla poikaystävää?"

- Tähän ei ole kuin yksi vastaus, oli tilanne todellisuudessa mikä tahansa: on.


4. "Sulla on tosi nätit silmät."

- Kiitos, ne vaan sijaitsevat noin kolmekymmentä senttiä korkeammalla kuin minne katsot.


Ja paras viimeisenä (kiitos vain vakioasiakkaalleni herra Mandariinille illan nauruista):

5. "Kivat kengät, haluisin nähdä ne eteiseni lattialla."

- ...?!? Olen sanaton.


Ihan oikeasti kaverit, se mimmi/jätkä lähtee varmasti todennäköisemmin mukaan, jos käytätte mitä tahansa muuta lainia kuin juuri mainitsemiani tai niitä muita kahtasataa eniten kulutettua kliseetä. Vielä todennäköisemmän huomion saat, jos vähän pienemmässä pierussa menet juttelemaan vastapuolelle alkuun ihan niitä näitä etkä mene heti asiaan. Tuliko yllätyksenä? Monelle nimittäin tuntuu tulevan sitä enemmän, mitä enemmän viinaa kaataa kurkustaan alas.


Kesä on rakkauden aikaa ja vielä on aikaa löytää kesäheila (tai jotain suurempaakin) myöskin teille, joilla ei sellaista vielä ole - kunhan otatte vinkistäni vaarin ettekä ainakaan käytä mitään edellä mainittuja lauseita saadaksenne huomionne. Nyt vain katse pois sieltä koneen/tabletin/puhelimen näytöstä ja ulos neljän seinän sisältä kaupungille, rannoille, puistoihin ja miksei myöskin baareihin. Oikein hyvää alkanutta kesää kaikille!