Ensinnäkin haluan kiittää sitä sankaria, joka oksensi viime viikonloppua oveemme. Hieno suoritus, pääsit melkein pihalle asti! Yksittäisistä tapahtumista haluan myös mainita, että miesten vessassa oli jälleen vesivahinko lähellä; tällä kertaa joku oman elämänsä Aku Ankka oli jättänyt hanan päälle tuntemattoman pitkäksi ajaksi, kunnes eräs ihana asiakas sulki sen oman vessareissunsa yhteydessä. Muistoksi tapahtuneesta vessan lattialle jäi n. 10cm kerros vettä. Kiitos tästä!

 

 

Tällä kertaa voisin puhua hiukan baaripukeutumisesta. Henkilökohtaisesti en näe syytä pukeutua työpaikkani tasoiseen peruskapakkaan normaalia, siistiä vaatetusta hienommin tai sen enempää huonomminkaan - olemmehan kuitenkin julkisella paikalla, mutta emme niin sanotusti juhlimassa toisin kuin edesmenneen Onnelan asiakkaat varmasti melkein poikkeuksetta ovat. Kaikesta huolimatta työpaikallani käy asiakkaita laidasta laitaan; on perustaviksia, rokkareita, "erilaisia nuoria", viimeisen päälle pyntättyjä herroja/leidejä, polttarikansaa ja olenpas jopa päässyt todistamaan muutamia sukuelinvilautuksiakin! Ja tähän sekametelisoppaan toki mahtuu niin ihastusta kuin huviakin aiheuttaneita asuvalintoja, joista kuvailen nyt pari ensimmäisenä mieleeni tulevaa. Jos joku teistä tunnistaa kuvauksesta itsenne, älkää loukkaantuko - minusta jokainen saa pukeutua kuten haluaa, mutta valitettavasti nämä persoonallisimmat tapaukset vain ovat syöpyneet verkkokalvoilleni. Tässä tulee:

 

 

Prinsessa, kirjaimellisesti. Vaaleanpunainen iltapuku/mekko/prom dress/mikä lienee viritelmä, vaaleat piiiiiitkät kiharat, pakkelia enemmän kuin Tikkurilan maalimainoksessa ja kyseessä oli ainakin minun silmissäni normaali viikonloppuilta. Jostain syystä tämä neitokainen ei viihtynyt asiakkaanamme kauaa, mikäköhän mahtoi olla syynä.

 

 

Hippi. Tämä pitkät mustat hiukset kasvattanut (tai hienon peruukin hankkinut) herrasmies oli pukeutunut Jamaican väreissä olevaan jättisuureen paitaan, hänellä oli kaulassaan melkein pääni kokoinen rauhanmerkillä varustettu kaulakoru ja enmuistanytmikä-soitin, jota hän iloisesti soitteli kohtuullisen pitkän reissunsa aikana. Pikkulinnut kertoivat, että kyseessä oli polttarit, mutta henkilökohtaisesti en ihmettelisi, vaikka tyyppi pukeutuisi normaalinakin arkena samalla tavalla - ottaen huomioon, missä kaupunginosassa oleskelemme.

 

 

Yksi sana: rautaa/iron (not Maiden, but Iron)/järn/eisen eisen/etc. Jos olisin etsinyt käsiini hevosenkengän muotoisen magneetin, tyyppi olisi lentänyt sekunnin sadasosassa luokseni. Hänellä oli rautaa täynnä olevat maihinnousukengät, niittejä takissa enemmän kuin minulla hiuksia päässä, naama täynnä lävistyksiä, ranteissa (ja niistä ylöspäin) rautaisia koruja noin 15cm paksuudelta ja mikä parasta - tyyppi painoi ulkopuolisen silmin ehkä n. 50 kiloa. Mietinpä vaan, millaiset lihakset kaiken sen metallin alla oli, että asiakas jaksoi pitää sitä kaikkea yllään. Minä olisin jo lentänyt selälleni ja monesti, jos seisoisin edes paikallani saati sitten astuisin askeltakaan. Rispektit tyylistä, kannoit itsesi todella hienosti.

 

 

Ja korostan vielä, että tämä kaikki on vain jäävuoren huippu. Hienoja asuvalintoja näkee kyseisillä seuduilla päivittäin - minkä jotkut teistä ehkä jo tietävätkin. Onko kukaan lukijoistani törmännyt mihinkään ikimuistoiseen ohikulkijaan/baariseuraan/kaveriinsa pukeutuneena oudosti? Saa kertoa, rakastan mielikuvia.

 

 

Viime viikonloppuna päälläni oli muuten kohtuullisen avokaulainen toppiviritelmä, ja tällä(kin) kertaa totesin sen todella epäkäytännölliseksi ratkaisuksi. Suomen ilmasto on varsinkin viime aikoina ollut yllättävän lämmin, ja työpaikallani todella huono ilmanvaihto, joten yritän pääsääntöisesti pukeutua sivistyneesti, mutta kuitenkin mahdollisimman viileästi. Kuitenkaan yhdistelmä tissit + ihmispaljous ei olekaan ihan niin kiva juttu; tyhjiä laseja kerätessäni tunsin itseni suoranaiseksi leksauttajaksi (HOX! Niille, jotka eivät tiedä, kuka tai mikä on leksauttaja: termi tarkoittaa nais- tai miespuolista henkilöä, joka tyydytystä saadakseen hieroo omia sukukalleuksiaan tmv. vaivihkaa muihin ihmisiin aiheuttaen täten toiselle osapuolelle hyvin kiusallisen olotilan - opin tämän muuten Radio Rockin Korporaatiosta kuluneella viikolla), kun puikkelehdin täysien pöytien ympärillä tunkemalla etumustani toisten nenän eteen tai hipaisten tytöilläni varmasti puolia ravintolan asiakkaista jonnekin päin kehoa. Note to self: pukeudu jatkossa ruuhkaisina iltoina pilkkihaalariin.